ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η KONI αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται παγκοσμίως υψηλής ποιότητας αμορτισέρ και συστήματα για συμβατικά και αγωνιστικά αυτοκίνητα, λεωφορεία, φορτηγά, ρυμουλκούμενα, σιδηροδρόμους και ειδικές εφαρμογές.
Στο αυτοκίνητο, λεωφορείο, φορτηγό και ρυμουλκούμενο, η αγορά Aftermarket απαιτεί υψηλά πρότυπα για την ασφάλεια, την αντοχή, την απόδοση και την άνεση των επιβατών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσπαθούμε να είμαστε ο κατασκευαστής με κορυφαίες λύσεις παγκοσμίως. Με παρουσία σε όλες τις ηπείρους, τα αμορτισέρ KONI διανέμονται παγκοσμίως μέσω ενός μεγάλου αριθμού τοπικών διανομέων. Η παροχή προστιθέμενης αξίας σε εσάς σημαίνει ότι είμαστε συνδεδεμένοι με τις αγορές σας και συνεπώς με τις ανάγκες σας.
Ως ηγέτης της αγοράς, δεσμευόμαστε να προσφέρουμε μια ασύγκριτη υπηρεσία με τις λύσεις μας. Αν θέλουμε να υπερβούμε τις προσδοκίες σας, πρέπει να συνδεθούμε με την επιχείρησή σας. Επομένως, εστιάζουμε στη ζήτηση και τις απαιτήσεις σας, όπου η συνεργασία ως ομάδα είναι το κλειδί. Πιστεύουμε πραγματικά ότι η ομαδική εργασία και η ανταλλαγή γνώσεων υποστηρίζουν την επιχείρησή σας και, ως εκ τούτου, και τη δική μας.

Η KONI είναι ο ειδικός στην απόσβεση κραδασμών. Για περισσότερο από έναν αιώνα έχουμε δημιουργήσει προϊόντα που υπερέχουν στις δυσκολότερες και ομαλότερες συνθήκες. Κάθε αμορτισέρ KONI και σύστημα οδήγησης έχει ως στόχο να εμπλουτίσει την εμπειρία του χρήστη. Ως εκ τούτου, θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα προϊόντα μας έχουν μια δική τους προσωπικότητα. Κατά κάποιο τρόπο, η διαφοροποίηση είναι η εξειδίκευσή μας. Αυτοκίνητα ή γέφυρες, αμαξοστοιχίες ή λεωφορεία, αγωνιστικά αυτοκίνητα στην έρημο ή στρατιωτικά οχήματα στους παγωμένους πόλους: βλέπουμε ευκαιρίες σε ό,τι κινείται, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις.

Η KONI ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΓΙΑ:
• Επιβατικά αυτοκίνητα
• Κλασικά αυτοκίνητα
• Αυτοκίνητα αγώνων
• Οχήματα 4Χ4 και SUV
• Πούλμαν, Λεωφορεία, Οχήματα αναψυχής
• Φορτηγά
• Ρυμουλκούμενα
• Άλλα βαρέα οχήματα και βιομηχανικές εφαρμογές
• Σιδηροδρομικά οχήματα

Ας τα δούμε από την αρχή

- Η ΕΞΕΛΗΞΗ -

1857

Το ξεκίνημα

Η KONI ιδρύθηκε το 1857 στο Oud-Beijerland της Ολλανδίας από τον A. de Koning.
Η επιχείρηση δεν ξεκίνησε με την κατασκευή αμορτισέρ, αλλά με την κατασκευή δερμάτινου εξοπλισμού για άλογα.
Λίγο πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η εταιρεία άρχισε να εργάζεται σε αμορτισέρ. Αυτοί ήταν αμορτισέρ τύπου τριβής.
Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο άρχισε η παραγωγή των τηλεσκοπικών αμορτισέρ.
Στις αρχές της δεκαετίας του '50, η KONI αποφάσισε να διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, προκειμένου να διευρύνει τη φήμη της εταιρείας.

1955-1956

Οι πρώτοι αγώνες.

Το 1955, το KONI συμμετείχε για πρώτη φορά στο Tulpenrally, Ολλανδικό οργανωμένο ράλι με διεθνές κύρος. Το Ράλι ήταν μόνο η αρχή και η ΚΟΝΙ άρχισε σύντομα την αγωνιστική του σταδιοδρομία, μπαίνοντας στην Φόρμουλα 1. Και ήταν το 1956, όταν στο διάσημο Nordschleife στη Γερμανία, η ΚΟΝΙ βοήθησε την ομάδα της Ferrari να επιλύσει τα προβλήματα που είχε με τις αναρτήσεις των αυτοκινήτων της.

1958 -1971

Formula 1

Το πρώτο Grand Prix στο οποίο συμμετείχε επίσημα η ΚΟΝΙ ήταν το 1958 με την Ferrari. Μετά από αυτό, η επιχείρηση εξαπλώθηκε γρήγορα και το 1971, η ΚΟΝΙ πέτυχε την πρώτη της νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς η Tyrrell Ford κέρδισε το πρωτάθλημα των οδηγών και των κατασκευαστών με δικά της αμορτισέρ.

Με την πάροδο του χρόνου, η KONI όχι μόνο βελτίωνε τα αμορτισέρ για αυτοκίνητα ράλι και αγωνιστικά, αλλά έχει επίσης αφιερώσει την τεχνογνωσία της για τη βελτίωση της απόσβεσης σε διάφορα άλλα επαγγελματικά οχήματα, ακόμη και για βιομηχανικά έργα όπως οι γέφυρες.

1972

ΙΤΤ

Από το 1972, η KONI είναι μέρος του group ITT, μιας παγκόσμιας διαφοροποιημένης βιομηχανικής εταιρείας με υπαλλήλους σε περισσότερες από 35 χώρες και πελάτες σε περίπου 125 χώρες.
Η ITT είναι ένας κορυφαίος κατασκευαστής εξειδικευμένων λύσεων για τις αγορές ενέργειας, μεταφορών και βιομηχανίας.

Η κληρονομιά της καινοτομίας αντικατοπτρίζεται σε αξιόπιστα προϊόντα και μάρκες, όπως αντλίες Goulds και Bornemann, αμορτισέρ KONI, σύνδεσμοι Cannon και συσκευές απορρόφησης ενέργειας Enidine.